Споделено работно пространство за психотерапевти отвори врати в София

Споделено работно пространство за психотерапевти отвори врати в София

Психотерапевти, които все още не са установили практиките си или не са намерили подходящото място за кабинетите си, вече могат да споделят едно работно пространство.

Първата по рода си у нас инициатива hOUR SPACE Therapy coworking community отвори врати в сърцето на София и предоставя възможност на психотерапевти да използват мястото да работа с клиенти.

Пространството в HOUR SPACE е оформено за специфичните нужди на психотерапията, която изисква уединение, спокойна атмосфера и уют. Затова и дизайнът на пространството е решен в минималистичен скандинавски стил. Мястото разполага с модерни кабинети и зали под наем за индивидуални сесии, персонални терапии, групови срещи и специализирани събития, а също така и кабинет за масаж.

"Много от терапевтите у нас, и не само начинаещите, са в търсене на подходящо място, където да посрещнат клиентите си. Нашето пространство отговаря именно на това търсене, като предоставя удобен и бюджетен вариант“, разказва Снежина Маринова, съосновател на hOUR SPACE.

По-голямата идея обаче е да се създаде общество от терапевти, обединени от желанието да популяризират психотерапията в България и да се преборят със стигмата около нея. Психотерапията не е мръсна мръсна дума и от нея полза могат да извлекат всички, смятат основателите на пространството.

Програма "Психотерапията е за всеки“ целогодишно ще предлага грижа за психическото здраве в контекста на ежедневни ситуации и проблеми, в които всеки човек може да се разпознае. Ще има събития с фокус както за специалистите, така и за масовата публика.

"Всеки месец на годината ще има своята голяма тема, например, стресът в работното ежедневие, семейната среда, хранителните разстройства, възпитание и отглеждане на детето, насилието в семейството и извън него и други“, допълва другият съосновател на hOUR SPACE Петя Димитрова.

Инициативата се подкрепя от редица специалисти, известни и медийни личности и организации.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?