Спокоен ден на борсите

Снимка: Архив

Вторник се оказа сравнително спокоен ден за фондовите борси по света.

Основните индекси на водещите европейски фондови борси се покачиха уверено при откриването на днешната сесия, но завършиха към края на търговията се движеха на нива около нулата.

В Париж САС 40 падна с 0.34% след снощния спад с 5.75 процента, подкрепен от надеждата за значителни фискални мерки в помощ на икономиката в разгара на пандемията, съобщи Франс прес.

Франкфуртският DAX скочи с 0.17%, след като снощи спадна под прага от 9000 пункта. От началото на годината DAX е изгубил около 30 на сто.

Индексът FTSE 100 в Лондон се понижи с 0.65%.

Азиатските борси приключиха с леко повишение - Nikkei 225 (+0.05%) Hang Seng (+0.87%).

На положителен терен отвориха и борсите в САЩ, но след това се върнаха на нивата от понеделник.

Промишленият индекс Dow Jones скочи с над 600 пункта в ранната сесия, след това спадна с 200 пункта, а към средата на търговския ден бе почти без промяна спрямо вчерашното равнище. В понеделник индексът загуби близо 3000 пункта, след като президентът Доналд Тръмп заяви, че може би се задава рецесия.

По-широкообхватният Standard & Poor's 500 скочи с 3.2 на сто в първите минути на търговията, но печалбите бързо бяха заличени и към средата на търговския ден повишението бе едва 0.1 на сто. Индексът на високотехнологичните дружества Nasdaq прибави 2.6 на сто, допълва Ройтерс.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?