Спонтанна блокада пред парламента заради Закона за горите

Около стотина души се събраха в сряда вечерта на спонтанен протест срещу приетите наколко часа по-рано поправки в Закона за горите, които услесняват строежите на ски съоръжения. Участниците се организираха в социалните мрежи и се събраха пред клона на Първа инвестиционна банка (ПИБ) срещу Народното събрание.

 

Президентът на банката Цеко Минев се свързва с офшорките собственици на "Витоша ски" и "Юлен", концесионери на ски съоръженията на Витоша и Банско.

 

Протестиращите искаха да блокират за кратко движението по бул. "Цар Освободител", но на мястото на демонстрацията само за 10 минути се събраха и десетина полицейски патрулки, както и трийсетина униформени и цивилни служители на вътрешното министерство.

 

След като бяха възпрепятствани, демонстрантите се преместиха в близката градинка на Кристал и там направиха жива верига на пешеходната пътека на бул. "Раковски".

 

След намесата на полицията, която дори арестува един от седналите на пешеходната пътека младежи, движението бе възобновено.

 

С лозунги "Долу Цеко от Алеко", "Искаме природа, не искаме бетон" и скандирания "Мафия" и "Витоша" протестът продължи до към 20 часа. След като останаха под тридесетина демонстранти, полицаите започнаха масова проверка на личните им документи.

Още по темата
Още от България