Спонтанна блокада пред парламента заради Закона за горите

Около стотина души се събраха в сряда вечерта на спонтанен протест срещу приетите наколко часа по-рано поправки в Закона за горите, които услесняват строежите на ски съоръжения. Участниците се организираха в социалните мрежи и се събраха пред клона на Първа инвестиционна банка (ПИБ) срещу Народното събрание.

 

Президентът на банката Цеко Минев се свързва с офшорките собственици на "Витоша ски" и "Юлен", концесионери на ски съоръженията на Витоша и Банско.

 

Протестиращите искаха да блокират за кратко движението по бул. "Цар Освободител", но на мястото на демонстрацията само за 10 минути се събраха и десетина полицейски патрулки, както и трийсетина униформени и цивилни служители на вътрешното министерство.

 

След като бяха възпрепятствани, демонстрантите се преместиха в близката градинка на Кристал и там направиха жива верига на пешеходната пътека на бул. "Раковски".

 

След намесата на полицията, която дори арестува един от седналите на пешеходната пътека младежи, движението бе възобновено.

 

С лозунги "Долу Цеко от Алеко", "Искаме природа, не искаме бетон" и скандирания "Мафия" и "Витоша" протестът продължи до към 20 часа. След като останаха под тридесетина демонстранти, полицаите започнаха масова проверка на личните им документи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?