Спор бави ремонта на отново пропадналата ул. “Костенски водопад” в София

Спор между Столичната община и строителната фирма бави ремонта на ул.”Костенски водопад”. Участъкът между булевардите “Гоце Делчев” и “Тодор Каблешков” пропадна повторно и вече седмица не се ремонтира, като движението е затруднено.

Строителят иска да се затвори цялата улица за движение, за да се направи качествен ремонт и да няма повече пропадания. Столичната община обаче не дава, защото това е едно от най-натоварените трасета, което е основната връзка на живеещите в кв."Борово" с центъра на София.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова не се ангажира със срок кога ще приключи ремонтът. Тя посочи, че улицата е в гаранция и ще бъде възстановена от изпълнителя за негова сметка.

Под злополучната улица минава десният перловски колектор, който беше изграден от “ПСТ Холдинг” на Васил Божков. Финансирането беше осигурено по програма ИСПА. Възложител на обекта е Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В началото на декември улицата пропадна за първи път, малко преди да бъде пусната в експлоатация. Причината беше авария на прилежащ стар клон на водопроводната мрежа, според съобщение на МОСВ.

Необходима е подмяна на старите етернитови тръби, които избиват. Докато не се подменят, улицата ще продължи да се нагъва, смятат от “ПСТ холдинг”.

Споделяне

Още от Бизнес