Спор за плажната ивица на "Златни пясъци"

Собственици на фирми-подизпълнители на концесионния договор за плажната ивица в комплекс "Златни пясъци" обявиха в понеделник, че тази дейност е застрашена от провал. Членовете на Сдружението на подизпълнителите са получили писма от ръководството на курорта, че договорите им ще бъдат прекратени, обясни адвокат Бранимир Балачев, цитиран от БТА. В организацията влизат 8 от 12-те фирми, които стопанисват плажове в курорта.

Адвокатите съветват фирмите да не освобождават доброволно ивицата, която държат, обясни Балачев. Според него "Златни пясъци" АД няма правни основания за прекратяването на договорите. В писмата не били посочени конкретни пропуски на подизпълнителите, каквото е изискването за анулиране на споразумението. Според адвоката на фирмите, те изпълнявали стриктно задълженията си и са плащали определените им гаранционни вноски, което им дава правото да считат, че договорите им автоматично се удължават с още 5 години.

Подизпълнителите не изпълниха ангажиментите си по някои основни показатели, които фигурират в договорите, е позицията на "Златни пясъци" АД. Ръководството има претенции към чистота на плажа, липсата на инвестиции в качествени съоръжения, изграждане на душови площадки и съблекални, културата на обслужване.

Има протоколи за констатирани нарушения, обясниха от пресслужбата на дружеството. От там припомниха, че предстои категоризация на ивицата. Целта е плажът в комплекса да придобие най-високата категория, посочена в закона.

Споделяне

Още от България