Споразумение между консерватори с юнионисти ще има най-рано идната седмица

Споразумение между консерватори с юнионисти ще има най-рано идната седмица

Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) ще постигне споразумение за подкрепа на правителство на Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей най-рано следващата седмица, съобщи източник от ДЮП, цитиран от Ройтерс.

Консерваторите на Мей преговарят за подкрепа с ДЮП, след като на изборите от 8 юни загубиха абсолютното си мнозинство в парламента.

"Ако настъпи очакваният положителен резултат, подписване ще има най-рано в началото на следващата седмица", каза източникът.

Лидерката на ДЮП Арлийн Фостър, която е на посещение в Дъблин, заяви, че иска "разумен Брекзит", който да е от полза както за Великобритания, така и за Република Ирландия.

"Искаме да видим един Брекзит, който работи за всички, не само в Северна Ирландия, но и в Република Ирландия, така че става дума за разумен Брекзит", каза тя.

"Знам, че хората искат да говорят за мек Брекзит, твърд Брекзит, всички тия неща, но това, което ние искаме да видим, е един разумен Брекзит, който работи за всички. Както знаете, речта на кралицата (на която се обявява програмата на правителството) е насрочена за сряда. Ще продължим с тези преговори през уикенда и през следващата седмица", каза Фостър.

Споделяне

Още от Европа