Според Байдън на Тръмп не може да се вярва за контрола на ядрения арсенал

Според Байдън на Тръмп не може да се вярва за контрола на ядрения арсенал

Американският вицепрезидент Джоузеф Байдън заяви в щата Охайо, че на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп не може да бъде поверен контролът на ядрения арсенал на Вашингтон, предаде Асошиейтед прес.

"Само си представете да дадем на този човек достъп до ядрените кодове, човек, който казва, че би обмислил варианта да използва ядрени оръжия", каза Байдън пред група от около 250 души в залата на синдикат близо до град Йънгстаун.

Това е вторият път за последните седмици, в който Байдън агитира от името на кандидата за президент от демократите Хилари Клинтън. Той и Клинтън участваха заедно в предизборна проява в Скрантън, Пенсилвания, в средата на август.

Байдън получи очаквано топло посрещане в синдикалната зала, тъй като щеше да говори за важността на синдикатите и средната класа. Вчерашната му проява в Охайо е важна поради традиционно важната роля на щата на президентски избори, както и заради представянето там на Тръмп на първичните избори на републиканците. Тръмп получи повече гласове от популярния местен губернатор републиканец Джон Кейсик във всички окръзи на Охайо.

Когато говорим за борбите на средната класа, Клинтън "разбира за какво става дума", заяви Байдън. "Тя никога не се предава", каза Байдън. "Никога не се пречупва."

Тръмп от друга страна се е "родил със сребърна лъжица в устата и има проблеми, защото не внимава какво говори", каза американският вицепрезидент.

Той каза, че наскоро се е срещнал с президентите на Литва, Латвия и Естония, за да ги увери, че кандидатът на републиканците не представлява Америка. Байдън заяви, че тримата президенти са "изплашени до смърт" от перспективата да управлява Тръмп, както и от това дали той ще спази ангажиментите на САЩ към съюзниците им от НАТО в случай на агресия от Русия.

През юли Тръмп каза, че САЩ може да не изпълнят военните си ангажименти в рамките на НАТО, включително задължението да защитават членовете на военния съюз от нападения.

"Не мисля, че е лош човек, но е тотално неинформиран", каза Байдън.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?