Според Белия дом режимът на Асад се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие

Според Белия дом режимът на Асад се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие

Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие и предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена, ако го сторят, предаде Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира говорителя на Белия дом Шон Спайсър, че САЩ са засекли потенциална подготовка за ново химическо нападение, в което могат да бъдат избити много цивилни, включително на невинни деца.

Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците. Сирия отрече да е извършила химическа атака. В отговор на това нападение с отровен газ, правителството на Тръмп нареди да бъдат нанесени удари с крилати ракети срещу база на сирийските военновъздушни сили.

Спайсър предупреди, че ако Асад извърши ново нападение за масово избиване с химическо оръжие, той и военните му ще платят тежка цена.

Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП.

Още по темата
Още от Свят

Кой според вас стои зад решението за отстраняване на Силвия Великова?