Според Берлускони генерал, оглавявал карабинерите, може да е следващ премиер на Италия

Генерал Леонардо Галители

Силвио Берлускони намекна, че генерал от италианските карабинери (военната полиция) може да бъде следващият италиански премиер, ако десноцентристите спечелят изборите през пролетта догодина, предаде Ройтерс.

Берлускони, който бе три пъти премиер на Италия, няма право да заема държавна длъжност заради присъда по дело за данъчни измами. Той обжалва тази забрана в Европейския съд за правата на човека. Делото там започна миналата сряда.

"Разполагам с много имена, но има един човек, който е много способен, който бележи успехи, ценен е от всички и това е генерал Леонардо Галители", каза Берлускони в предаване на италианската телевизия РАИ.

Галители оглавяваше от 2009 до 2015 карабинерите, действащи под контрола на министерството на отбраната и на вътрешното министерство, а сега ръководи антидопинговата служба на Италия.

Берлускони каза, че не е обсъждал въпроса лично с Галители. В миналото той намекна, че премиер може да стане и директорът на Европейската централна банка Марио Драги или президентът и изпълнителен директор на компанията Фиат Крайслер Серджо Маркионе.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?