Според Борисов няма недостиг на лекари

Премиерът Бойко Борисов остана учуден от информациите, че у нас има недостиг на лекари заради това, че заминават в чужбина, бягайки от лошите условия у нас. ”Това, че заминават, означава, че много добре подготвяме лекари. Има лекари, които получават по 15 000-20 000, 70 000 лева. Къде нямат лекари? – във ВМА и ”Пирогов”, коментира Борисов пред бТВ. Той заяви, че постоянно открива нови зали в болниците и ако не са се правили проекти като Цанков камък, е можело да бъдат модернизирани всички отделения.

Той посочи, че наред с това се правят спортни зали и естакади.

”Можещите и работещите доктори взимат в пъти голяма от моята заплата”, каза Борисов.

”Преди беше модерно да стават гинеколози, сега като има вакуум ще има повече анестезиолози”, заяви Борисов.

Той коментира, че дълговете на болниците се дължат на лошо управление, но е възложил е на министъра и на ДАНС да му изготвят справка към кои фирми са тези големи задължения.

Премиерът обяви още, че мнозинството на ГЕРБ ще приеме пълната забрана за пушене от 1 юни, без да се правят изключения за нощните заведения след 22 часа.

Забраната за пушенето предстои да бъде гласувана от депутатите в парламента, но още преди първото четене се появиха предложения отново да се направи компромис и забраната да важи само до 22 часа, а след това да се пуши.

С наближаването на юни се засили и лобисткия натиск от страна на бизнеса да се въведе по-либерален режим.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?