Според Борисов парите за учителските заплати щели да дойдат от борбата с контабандата

Бившият премиер предупреди, че с машинния вот може да стане "голяма беля"

Според Борисов парите за учителските заплати щели да дойдат от борбата с контабандата

Парите за увеличението на учителските заплати не са обещание, а факт. Това заяви във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че партията му ще настоява да бъдат спирани социалните помощи на семействата, които не пращат децата си в училище.  "Принудата да учиш е инвестиция, която се изплаща. За да се квалифицираш, трябва да си грамотен, затова думата "принуда" не е лоша", обясни Борисов.

"Майка и мен ме е принуждавала да уча", отбеляза пред представители на учителското съсловие Борисов.

По думите му средствата за учителските заплати щели да дойдат пресечената контрабанда. 


Той подчерта, че програмата на ГЕРБ има за цел да надгради свършеното до момента. През тези две години е имало 3,8 процента икономически растеж, посочи Борисов.

След две години, ако ГЕРБ е на власт, ще отидем на 120 милиарда лева брутен вътрешен продукт, стига да няма война, посочи председателят на партията. Той отбеляза, че грижата за пенсионерите ще я има, ако икономиката тръгне. Ако това стане изведнъж, тогава не могат да се реализират другите програми, за да се развие държавата във всичките си направления, коментира Борисов.

Той каза, че след усилията на правителството в момента има нулева миграция и няма натиск на границата. 

Борисов посочи, че са направени и "много глупости" с партньорите от коалицията и даде пример с машинното гласуване. Според него там може да се случи голяма "беля", заради възможни манипулации и невъзможност за сертифицирането им в отделните посолства. Акцентите в социалната сфера са за максимална грижа към възрастните хора и въвеждането на тридетния модел.

При него държавата трябва да подкрепя семействата при ражданията на първите три деца, а след това подкрепата ще намалее. "Всяка баба, която си гледа внучетата, докато родителите им работят, може да получава по една минимална работна заплата", каза Борисов. Според него, реализацията на този акцент от програмата ще допринесе за ръста на икономиката и ще спомогне за кариерата на жените.

Споделяне

Още от България