Според БСК представянето на кандидатурата ни за ЕМА в “12 без 5“ е недопустимо

Според БСК представянето на кандидатурата ни за ЕМА в “12 без 5“ е недопустимо

Българската стопанска камара (БСК) определи като “недопустим“ начинът, по който беше представена кандидатурата на България за седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) в последния възможен момент.

“Инициативата за това България да кандидатства за домакин на ЕМА е на Българската стопанска камара и датира от септември 2016 г. Тогава единствен конкурент на страната ни бе Швеция. Към днешна дата конкурентите са 18, при това кандидатурите им са професионално подготвени и лесно могат да бъдат сравнени с нашата. България е единственият кандидат, който няма специален сайт за кандидатурата си, а това е важен елемент от имиджова гледна точка“, заявиха от БСК.

“Подобно представяне на българската кандидатура е недопустимо, като се има предвид, че времето за нейната подготовка беше напълно достатъчно“, коментираха от бизнес организацията.

В момента седалището на агенцията се намира във Великобритания и след Брекзит се търси нов домакин.

България се включи в битката на 31 юли, в последния възможен момент, като стана ясно, че още 18 държави са представили свои кандидатури за седалище на агенцията, която отговаря за научната оценка, надзор и мониторинг на безопасността на лекарствата.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес