Според Кирил Добрев "Д.П." бил жертва в тефтерчето на Златанов

Според Кирил Добрев "Д.П." бил жертва в тефтерчето на Златанов

Депутатът от БСП Кирил Добрев отрича да е виждал инициалите Д.П. в тефтерчето на Филип Златанов. Според него  трябва да се разследват ИФ, ЦЦ, ББ, а не ДП - той бил сред жертвите.

Добрев оглавяваше анкетната комисия "Филип Златанов" в предишния парламент. Миналата седмица стана ясно, че прожектираните от прокуратурата миналото лято пред журналисти извадки от тефтерите на Филип Златанов са били подправени. На една от страниците неизвестен е преправил инициалите ДП на цифрата 10. Тогава Кирил Добрев представи пред бТВ слайдове, които е получил в прокуратурата, и сканирани копия от страниците на тефтера. Според публикуваните копия в Капитал обаче ясно си личи, че вместо цифрата 10 са изписани инициалите ДП.

Прокуратурата запази мълчание до вчера, когато пред вестник "Труд" нейни представители заявяват, че цифрата 10 е преправена на Д.П., а не обратното.

Заради скандала с тефтерчето "Протестна мрежа" организира протест довечера в 18.30 часа пред Съдебната палата с искане за прозрачност в държавата.

"Вие от "Протестна мрежа" сте болни и фиксирани", избухна Добрев в отговор на коментар на Антоанета Цонева пред бТВ в понеделник. Тя го обвини, че защитава и прикрива интересите на Делян Пеевски. "Аз работя с документи по институциите, а не по интернет. Откога интернат стана официоз? Откъде госпожа Цонева има тези копия от тефтерите, в които четем ДП, а не 10? Тази госпожа Антоанета Цонева е компетентна по всички въпроси в България. От каква позиция тя ще дава коментари", коментира Добрев. 

Той каза още, в отговор на въпрос на Цонева, че е бил на една маса с Пеевски на рождения ден на агенция "ПИК" заедно с Цецка Цачева. "Личният ми живот не ви интересува", заяви депутатът от БСП.

Според него в тефтерчето на Златанов ясно се открояват инициалите на Цветан Цветанов и Искра Фидосова и по-добре от "Протестна мрежа" да протестират пред нейния кабинет. По думите на Кирил Добрев трябва да се разследват хората с инициали ИФ, ЦЦ, ББ, а не ДП, който бил жертва на фалшификацията.

В началото на ноември оригиналните  бележници на Златанов изчезнаха от колата на вещото лице Стефан Бенчев, който изненадващо получил задача да направи експертиза на тефтерите по второто досъдебно производство срещу Златанов - отново за престъпление по служба. Проверката на прокуратурата за инициалите ще приключи до месец.

Споделяне

Още по темата

Още от България