Според льо Пен грешки на правителството направили възможни атентатите в Париж

Погрешната политика на френското правителство направи възможно организирането на терористичните атаки срещу седмичника "Шарли ебдо" и магазина за кашерни храни този месец в Париж. Това заявява лидерът на Националния фронт Марин льо Пен в интервю за "Ню Йорк таймс".

Според нея за нападенията на джихадистите е спомогнало свободното придвижване на хора и товари през границите на ЕС, което неговите лидери не искат да ограничат. Льо Пен изтъква, че всяка година във Франция пристигат "тонове оръжие" от Балканите, а стотици джихадисти свободно се движат из Европа.

Тя обвинява френските власти, че не са разработили разумна политика за интегриране на имигрантите в обществото. По думите ѝ друга голяма грешка на управниците в Париж е тяхната непоследователна външна политика през последните няколко години.

Марин льо Пен припомня, че предишният президент Никола Саркози осъществи военна интервенция в Либия, а приемникът му Франсоа Оланд подкрепи сирийските фундаменталисти и групи, които финансират джихадисти.

Лидерката на Националния фронт заявява, че тези грешки могат да бъдат поправени, но трябва да се действа бързо.

Споделяне

Още от Свят