Според Първанов новият лидер на АБВ трябвало да е "по-радикален"

Според Първанов новият лидер на АБВ трябвало да е "по-радикален"

Новият лидер на АБВ трябва да бъде по-радикален. Такова мнение изказа настоящият председател на партията Георги Първанов, който преди дни обяви, че ще се оттегли от шефското място, но ще остане в политиката.

В интервю за агенция "Фокус" той твърди, че начело на АБВ трябва да бъде млад, енергичен и високообразован лидер.

Първанов посочва, че сегашното ръководство на партията не е било радикално, защото хората в него са живели в друго време, с други закони в политиката. Настоящият лидер на АБВ подчертава, че ще продължи да работи в партията, като ще насочи енергията си към реалната политика и към това да помага в структурите в правенето на предизборни кампании.

Първанов казва, че Ивайло Калфин, Румен Петков и проф. Борислав Борисов, които също обявиха напускане на ръководните постове в партията, ще продължат да бъдат плътно зад младите в АБВ. Според него партията трябва да влезе достойно в бъдещия парламент и да има активна роля в него. "Все ми се иска да бъде в ролята на незаобиколим фактор в следващия състав на парламента", казва Първанов в интервюто.

Относно подкрепата на АБВ за втория кабинет на Бойко Борисов, той посочва, че надделява положителната оценка. Лидерът на АБВ посочи, че се е наложило да оттеглят подкрепата си от управлението, защото са видели, че в секторите, където партията не е имала присъствие, нещата не са вървели добре.

"Видяхме, че г-н Борисов като премиер няма желание да направи необходимите промени и в кадрово отношение, и по отношение на политиките. Както се вижда, сякаш сме били прави, защото месеци по-късно правителството катастрофира", обобщи Първанов.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?