Според полицията директори потулват случаи с продажба на наркотици в училище

Според полицията директори потулват случаи с продажба на наркотици в училище

Директори и учители в столични училища, понякога не дават гласност на случаи на продажба на дрога, за да не пострада рейтинга на учебното заведение, заяви в четвъртък пред БНР Петьо Петков от Сектора за борба с продажбата на наркотици.

“В последните години наркодилърите не са извън училищата. За съжаление се забелязва една такава тенденция, че самите наркодилъри са вътре. Това са учащите, които са вътре в едно училище. Някои продават, някои черпят. В последната година се забелязва една тенденция, че повечето от дилърите са жени, момичета. Да, ученички. Някой, който има по-големи възможности и закупува малко повече, преди всичко от марихуаната, нищо не му пречи, за да се изяви като по-личен и лидер вътре в това детско общество, той черпи около себе си псевдоприятелите“, каза той.

Според полицията, ръководствата на училищата, в които се продава дрога, са наясно с проблема.

“Има един такъв проблем, че заради куп проблеми, свързани с цялостния план и методика на образованието, това нещо остава вътре. Ако един директор обяви една тревога, че в училището има еди какви си видове наркотици и че децата употребяват и така-нататък, имиджът на самото училището пада“, каза той.

Хероинът е изчезващ вид наркотик, а в столицата се употребява предимно синтетичната дрога, заяви Петков.

Споделяне

Още от България