Според премиера прогнозите за предсрочни избори са "глупост"

Премиерът Бойко Борисов отхвърли като "глупост" предположенията, че ГЕРБ може да предизвика предсрочни парламентарни избори през тази година. "Ако трябва да коментирам всяка глупост, която ви дойде на акъла, просто ви желая приятен ден. Нищо не ни задържа заедно тук", възмути се премиерът на репортерски въпроси, отправени по време на посещението му в Бургас в сряда.

Според различни социолози и политолози ГЕРБ може да организира предсрочни парламентарни избори през 2012 г. заради влошаването на икономическата ситуация в страната и падащия си рейтинг.

Борисов, цитиран от burgasnews.com, коментира и предложението на ДПС за създаване на правителство на националното съгласие с думите, че няма по кой въпрос да търси национално съгласие с ДПС.

"Няколко пъти сме сърбали попарата на такова правителство и обикновено след него следва национална катастрофа", каза той.

Бойко Борисов, придружен от трима министри, откри ремонтираната сграда на държавния театър "Адриана Будевска" в Бургас и нахвърли нови идеи за развитието на страната, бизнеса и домакинствата.

Ремонтът на театъра е за близо милион и половина лева и е по Оперативна програма "Регионално развитие".

След срещата с кметовете и археолозите Борисов инспектира строящия се пътен възел край Бургас, който ще облекчи трафика към Южното Черноморие.

Споделяне

Още от България