Според Румен Петков само сегашната власт не е свързана с мафията

Според Румен Петков само сегашната власт не е свързана с мафията

Висши полицаи, вероятно магистрати и политици са обслужвали интересите на престъпния свят в миналото. Това заяви в четвъртък министърът на вътрешните Работи Румен Петков, с което направи опит да разсее всички съмнения за свързаност на настоящото управление със криминално-икономически структури. Подобно внушение направи преди дни гласеният за нов директор на Националното следствие Бойко Найденов, понастоящем ръководител на прокурорско звено за борба с "висшата" корупция и организираната престъпност.

В подкрепа на твърдението си, че сегашното управление е чисто, министърът приведе аргумент: "Това се вижда от самия факт, че за тези 17 години, с изключение на последните две и половина-три години, не е имало сериозни дейности по борбата с организираната престъпност".

По думите му през последните три години случаите за борба с организираната престъпност били добре известни и той се надява да има и достатъчно сериозни осъдителни присъди.

Румен Петков направи изказването си след церемония, при която бяха връчени ключовете на 11 автомобила, подарени на МВР от името на футболен клуб "Левски", чийто собственик Тодор Батков защитаваше интересите на изгонения от страната като заплаха за националната сигурност бизнесмен Майкъл Чорни, бивш собственик на клуба (впоследствие съдът обяви забраната за нищожна, с което на практика му позволи да се завърне у нас). Батков е собственик и на в. “Стандарт”

Споделяне

Още от България