Според Сергей Лавров подходът на САЩ е станал по-конструктивен

Сергей Лавров и Майк Помпейо

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че след срещата си миналата седмица с американския държавен секретар Майк Помпейо е усетил по-конструктивен подход от страна на САЩ по отношение на стратегическия диалог с Русия, предаде Ройтерс.

Двамата дипломати се срещнаха по време на Мюнхенската конференция за сигурността в петък. Нито една от двете страни не съобщи подробности за срещата между Помпейо и Лавров.

"Усетих малки крачки към по-конструктивен подход от нашите американски партньори", заяви Лавров в изявление, публикувано вчера на уебсайта на руското външно министерство.

Руският външен министър изтъкна, че той и Помпейо са разговаряли за въпроси, свързани със стратегическия диалог между Русия и Съединените щати и с контрола върху оръжията.

Срокът на последния съществуващ договор за оръжията между Москва и Вашингтон, Договорът за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия, известен като Нов СТАРТ, изтича догодина. Русия заяви, че е готова да удължи срока на договора, но американски представители заявиха, че споразумението съдържа много недостатъци и е остаряло.

Споделяне

Още от Свят