Според Тръмп екипът на прокурора Мълър се "намесва" в междинните избори

Според Тръмп екипът на прокурора Мълър се "намесва" в междинните избори

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че разследващият екип на специалния прокурор Робърт Мълър се "намесва" в предстоящите междинни избори, и обвини демократите в "съглашателство", предаде Асошиейтед прес.

Мълър ръководи разследване, което трябва да установи дали Русия се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г. с помощта на хора от предизборния щаб на Тръмп.

Президентът многократно е наричал екипа на специалния прокурор "13 гневни демократи", въпреки че Мълър е републиканец.

"Тринайсетте гневни демократи (плюс хора, работили 8 години за Обама), участващи в нагласения лов на вещици, свързан с Русия, ще се намесват в междинните избори, особено сега, когато републиканците (дръжте се!) излизат начело в проучванията. Не е имало съглашателство, освен на демократите", заяви Тръмп в Туитър.

По-късно президентът, който изглежда се е вслушал в напътствията на своите съветници и поддръжници, каза, че трябва да се съсредоточи повече върху важните за американците въпроси и да обръща по-малко внимание на разследването във връзка с Русия.

"Съжалявам, трябва да започна да съсредоточавам енергията си върху севернокорейския ядрен въпрос, лошите търговски сделки, грижите за ветераните, икономиката, възстановяването на армията и още толкова много неща, а не върху нагласения лов на вещици във връзка с Русия, който би трябвало да разследва Клинтън/Русия/ФБР/Правосъдието/Обама/Коми/Линч и т.н.", заяви Тръмп в Туитър.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят