Според Цветанов симпатизанти на РБ ще подкрепят още неясния кандидат за президент на ГЕРБ

Цветан Цветанов, сн. БГНЕС

Без да е ясно все още коя ще бъде кандидат-президентската двойка на ГЕРБ симпатизанти на Реформаторския блок (РБ) били споделили със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че ще я подкрепят. Това стана ясно от изказване на Цветанов в събота във Варна където откри деветия редовен летен университет на Младежката структура на ГЕРБ.

”От разговорите, които правим ежедневно със структурите, мога да ви кажа, че, срещайки се с много хора, една немалка част, които са подкрепили Реформаторския блок, вече заявяват принципната си позиция, че ще подкрепят кандидат-президентската двойка на ГЕРБ”, каза Цветанов.

”Има и едно усещане във всеки един избирател, че гласът му може да отиде за победата, която би очаквал да види в едни избори, а не гласът му да отиде за нещо, което би могло да бъде около 9 или 10 %", посочи Цветанов, цитиран от Дарик радио. Той отбеляза, че има сериозно разочарование от това разнопосочно говорене, което има в Реформаторския блок.

"Продължаваме напред, защото управлението е стабилно. Бихме се радвали да видим каква е електоралната подкрепа и за Реформаторския блок и за Патриотичния фронт, за да може, когато приключат едни избори, да можем да обявим на обществеността, че след проведените избори механичният сбор от електоралната подкрепа за формациите, които формират правителството, можем да продължим напред и да подкрепяме правителеството", коментира Цветанов.

На 2 октомври ще бъде оповестена кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, на следващия ден ще бъде регистрирана, а от 6 октомври се влиза в предизборна кампания, посочи още той.

”По никакъв начин не сме се забавили, просто се отнасяме изключително отговорно. Не се притесняваме и не е необходимо време, за да направим допълнителна разпознаваемост за нашата кандидат-президентска двойка", каза Цветанов.

Във Варна Цветан Цветанов откри деветия редовен летен университет на Младежката структура на ГЕРБ. Форумът преминава под надслов ”АзсъмТукБГ". В обучението участват 270 младежи от ГЕРБ от цялата страна. Очаква се в академията да се включи и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България