Според Валери Симеонов обявеният за персона нон грата турски дипломат бил агент на турското разузнаване

Според Валери Симеонов обявеният за персона нон грата турски дипломат бил агент на турското разузнаване

Обявеният за персона нон грата турски дипломат в Бургас Угур Емироглу бил агент на турското разузнаване по религиозните въпроси, заяви лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов в неделя пред бТВ. Той не каза откъде разполага с тази информация.

"Напълно подкрепяме това решение. От центъра на Бургас преди 8 години започна възраждането на патриотизма в България. Тогава ние тук в общинския съвет гласувахмепризнаването на арменския геноцид", каза Симеонов.

Според него последните 4 правителства, които са управлявали България не са направили нищо за да спрат "бруталната намеса на Турция във вътрешните ни работи".

"Дай Боже това да се промени", каза Симеонов.

Според него Угур Емироглу бил добре подготвен агент на турските тайни служби с профил религиозна дейност.

"Роден е в Трабзон, получил е религиозно образование и след това е бил насочен към специализиран център за разузнаване с профил ислям. Работил е като мюфтия в Трабзон, Папуа Нова Гвинея, Брюксел и Бурса. У нас се е занимавал най-вече с ислямско обучение в регионите на Разград и Шумен. В тази си дейност е бил отличник. Не само е вкарвал мюфтиите в правата вяра, но и е оказвал натиск върху политици от ДПС", каза лидерът на патриотичната формация.


Според него за незаконната дейност на Емироглу у нас имало безспорни доказателства.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?