Спортен мениджър влиза в директорския борд на НДК

Новият член на директорския борд на НДК Борислав Велков

Нов директорски борд ще има НДК. Единствено Мирослав Боршош запазва мястото си и остава изпълнителен директор, който пост зае през 2015 г. Новите попълнения са Лазарина Стоичкова и Борислав Велков. Това съобщи правителствената информационна служба.

При всяка смяна на властта, след оттеглянето на дългогодишния шеф на НДК Васил Друмев, директорските бордове се променят.

Последният се задържа по-малко от два месеца. В края на февруари служебния кабинет назначи Марио Анастасов и Светлодара Енчева, които сега са освободени.

Техните места се заемат от Лазарина Стоичкова и Борислав Велков. Промените все още не са вписани в Търговския регистър.

Повече от 12 години Борислав Велков управлява различни локални и международни проекти в областта на маркетинга, медиите и рекламата. През последни три години консултира проекти в областта на спортния маркетинг и организацията на събития. Беше в директорския борд на дружествата, които управляват спортните зали "Арена Армеец" в София и "Булстрад Арена" в Русе. Велков е специализират във Лондон и Франкфурт оперативно и стратегическо управление на зали и стадиони в европейския институт EVMI. В ръководството е на Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателната инфраструктура. Има участие в седем компании. Едноличен собственик е на "Стандарт реклама – Борислав Велков" ЕТ. Има още дялове в "Ню Бранд Тим" ООД, "Ембиънт Медиа Пул" ООД и "360 Сълюшънс" ООД.

Другият нов член на директорския борд е Лазаринка Стоичкова, която обиколи няколко министерства и държавни ведомства. Тя е магистър по право и започва професионалната си кариера, като юрисконсулт в столичния район "Изгрев", а след това работи в Министерството на земеделието и горите. В периода 2001 г. – 2009 г. е ръководител на проекта за създаване на кадастъра и имотния регистър. Между 2011 г. и 2013 г. е член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". От 2013 г. до 2014 г. е съветник на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, а след смяната на властта става съветник на министъра на регионалното развитие във втория кабинет на ГЕРБ. През май 2016 г. Лиляна Павлова я назначи за главен секретар на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?