Спортен вестник закръгли групата медии, ръководени от бившата шефка на тотото

Нова българска медийна група, която е издател на вестниците “Монитор”, “Политика” и “Телеграф”, бивша собственост на Петьо Блъсков, e придобила и спортния вестник “Меридиан мач”.

Медийната група се ръководи от бившия шеф на Българския спортен тотализатор Ирена Кръстева. Неофициално се счита, че финансирането на вестникарската група е от фирми, близки до Христо Бисеров, който, преди да се присъедини идейно и прагматично към ДПС на последните избори, бе известен като “сивия кардинал” в СДС.

С покупката на “Меридиан мач” Нова българска медийна група става собственик и на 42% от дружество “Обединени български вестници”, което държи 90% от ИПК “Родина” или с други думи става собственик на малко над 36% от печатницата. Останалите акционери в ИПК са издателите на вестниците "Банкер", "Стандарт", "Новинар", "Дума" и "Меридиан мач".

Закупуването на вестници от ръководеното от Ирена Кръстева дружество е съпроводено със сериозни сътресения в политиката и кадровото обезпечаване на съответното печатно издание. В момента вестниците “Монитор” и “Политика” имат сериозни проблеми както с кадрите, така и с тиража. Вестник “Телеграф” успя да се издигне до второ място по тираж сред ежедневниците с около 70 хиляди екземпляра благодарение на ниската цена и непретенциозността на стила и съдържанието.

Още по темата
Още от България