Спортният министър изкара 16 дни в чужбина през ноември срещу 38 400 лева

Задграничните командировки на спортния министър Мариана Георгиева и нейния екип през ноември са стрували 38 395 лева, показва справка от Министерството на младежта и спорта, цитирана от "Дневник".

Министър Георгиева е изкарала повече от половината дни от месеца зад граница или цели 16 дни. Командировките ѝ са били в Монако, Йоханесбург, Санкт Петербург и Брюксел. Само нейните разходи са били 12 111 лева, като в тази сума се включват сумите за хотел, дневни, самолетни билети, медицинска застраховка и представителни нужди.

Ноември е започнал за нея с четиридневно посещение в Монако за участие във форума "Мир и спорт". В делегацията са били включени четирима души - министърката, началникът на кабинета ѝ Николай Боршуков, директорът на дирекция "Протокол и връзки с обществеността" Красимир Димитров и Миглена Марчева - главен експерт в дирекция "Международно сътрудничество".

Само тази командировка е струвала 12 468 лева. В тях влизат представителни разходи от 1610.58 лева за Мариана Георгиева и хотел за 1525 лева.

Следващата командировка е в Йоханесбург, Южна Африка. Там министър Георгиева отново е с Николай Боршуков и с главния експерт в дирекция "Международно сътрудничество" Десислава Теодосиева. В Йоханесбург е имало конференция на Световната антидопингова асоциация.

Шестдневната командировка е струвала 11 328 лева. Самолетните билети са по 2800 лева на човек.

След тези две командировки министър Георгиева остава една една в София, а след това заминава да гледа световното първенство по самбо в Санкт Петербург отново с Боршуков и Красимир Димитров. Там стои три дни.

От Санкт Петербург, вече без началника на кабинета, Георгиева замина за Брюксел за тридневно участие в заседанието на министрите на младежта, спорта и образованието на страните членки на Европейския съюз. Командировката на тримата членове на делегацията в Русия и Белгия е струвала 9331 лева.

Отделно заместник-министърът по въпросите на младежта Мая Тодорова и директорът на дирекция "Международно сътрудничество" Десислава Хранова са били пет дни в командировка за участие в генералната конференция на ЮНЕСКО в Париж.

През септември министър Георгиева присъства на световното първенство по борба в Будапеща. След това подкрепи волейболните национали в Копенхаген. Оттам отлетя директно за участие в неофициален форум на министрите на ЕС във Вилнюс.

Споделяне

Още от България