Спортният министър награди "Гришата" с 20 000 лева

Спортният министър Мариана Георгиева реши да награди извънредно тенисиста Григор Димитров за спечелената от него първа титла в неделя на турнира в Стокхолм.

 

Премията е 20 000 лева и е озадачаваща на фона на финансовите измерения в професионалния тенис. Само за победата си в Стокхолм Димитров спечели близо 200 000 лева.

 

Наградата не може да покрие елементарни разходи на Димитров, но със сигурност би била много полезна за развитието на някой млад талант, дори национал в друг спорт или за затъналите в мизерия федерации.

 

Министърът, по образование лингвист, обаче е решила да премира със символичната сума един от най-богатите български спортисти.

 

"Тази историческа победа за мъжкия ни тенис е доказателство, че когато има постоянство и точен спортно-технически режим, нещата се случват", заяви по повод титлата министър Георгиева.

 

"Развитието на Гришата е пример за неговите последователи, и не само в тениса, как се стига до световния връх. Тренировки, тренировки, постоянство и успехът идва неминуемо. Няма друг начин. Пожелавам му от все сърце да бъде здрав, да няма контузии и догодина да зарадва България поне с полуфинал в някой от турнирите на Големия шлем", допълни министър Георгиева.

 

Не е ясно на какво правно основание Георгиева е решила да награди Григор Димитров и с какви критерии се преценява кой точно да бъде подпомогнат. 

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт