Спортното министерство пренебрегна забраната на премиера за обществени поръчки

ММС е заделило близо 300 000 лв. за охрана и мобилен оператор

Спортното министерство пренебрегна забраната на премиера за обществени поръчки

Министерството на младежта и спорта (ММС) пренебрегна забраната на премиера в оставка Бойко Борисов да не се обявяват обществени поръчки в оставащите дни на правителството и пусна два за близо 300 000 лева, съобщи "Дневник" във вторник.

"Едно нещо препоръчвам, ако искате – забранявам ви – спирате всякакви обществени поръчки", заяви Борисов на последното заседание на правителството преди Коледа.

Това обаче очевидно не е попречило на спортното ведомство, което е обявило една поръчка на 21 декември и още една два дни по-късно.

Първо е публикувана информация за обществена поръчка за охрана на сгради и обекти на министерството, като противно на нормалната практика процедурата не е открита, а с пряко договаряне. Поканени са фирмите "Багатур секюрити", "Форс-Делта", "Елитком 95" и "Гард".

Крайният срок за нейното подаване е днес в 12 часа, а два часа след това ще се проведе и самото договаряне.

Поръчката е за охраната на обектите за следващите 12 месеца и е за 220 000 лева без ДДС (264 хиляди лева с ДДС). Министерството преминава през подобна процедура всяка година и неизменно сумата нараства с по около 20 000 лева без ДДС всеки път, пише изданието.

На 23 декември ММС пуска и обществена поръчка за избор на мобилен оператор за 70 000 лева без ДДС. Срокът за подаване на документите 3 януари в 17.30 часа, което означава, че кандидатите ще трябва да се справят с документацията и оформянето ѝ само в работните дни между Коледа и Нова година.

Освен това във вторник  ще бъдат отворени ценовите оферти на кандидатите на една от големите обществени поръчки в ММС в последно време – за проектиране и ремонт на спортното училище "Георги Бенковски" във Варна, където прогнозната цена е 1.833 милиона лева без ДДС, припомня "Дневник". 

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?