Справка за полетите от и за софийското летище вече става и с SMS

На номер 12211 абонатите на всички мобилни оператори у нас вече могат да получават справка за полетите от и за софийското летище, съобщиха в петък от транспортното министерство. Цената на услугата е 1.20 лв. с ДДС.

Справките са два вида – актуална информация за конкретен полет и разписание на полетите до интересуваща ни дестинация в следващите 24 часа.

За първата справка е необходим номер на полет, излитащ или кацащ. Той се изпраща като SMS на номер 12211. Абонатът получава актуална информация за статуса на полета – терминал на кацане или излитане, евентуално закъснение.

Вторият вариант дава възможност да се изпрати име на град, от който или за който има полети от/за "Летище София". Абонатът ще получи разписанието за полетите по тази дестинация за периода от 0.00 до 24.00 часа за деня, в който е изпратен SMS-а. Градът може да бъде изписан на български или английски.

Ако абонатът добави числото 1 или буква D преди или след името на града ще получи информация само за излитащи самолети по тази дестинация.

Ако се добави число 2 или буква A – ще има информация за кацащите полети от зададения град.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?