Спряна е незаконна сделка за оръжие в акция "Терористи"

При поредна спецоперация, този път насочена срещу група, занимаваща се с производство и продажба на оръжие, са конфискувани пет автомата "Калашников". Това се е случило в Казанлък в момент на сделка за бойния арсенал, съобщи вътрешният министър Цветанов във вторник вечерта пред Агенция "Фокус". Малко по-късно той се включи в новините на националната телевизия и добави, че са задържани трима души.

Операция "Терористи" се провежда от МВР, ДАНС, полицията в Стара Загора и Националната следствена служба. Тя е под ръководството на заместник-градския прокурор на София Роман Василев. Случаят е под наблюдение от две месеца.  

Факт,  че предмет на продажба са били автомати "Калашников", говори, че последиците са непредвидими и оръжието няма да се ползва за лов, например, коментира министър Цветанов.

Той не уточни има ли някаква връзка между групата, военния завод "Арсенал" в Казанлък и ВМЗ – Сопот. По-точна информация ще има след приключването на процесуално-следствените действия, които ще продължат през нощта.

 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?