Спряно е разчистването на пътя Девин – Кричим заради риск от ново свличане

Снимка: АПИ

Временно е спряно разчистването на пътя Девин – Кричим поради опасност от ново свличане на скална маса, която застрашава живота и здравето на аварийните екипи. Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в петък.

Движението е пренасочено по второкласния път Пловдив - Асеновград - Чепеларе - Смолян.

При обрушването на скалите от алпинисти в петък е установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания, посочват от АПИ.

Предстои да се направи анализ в кратки срокове, който да даде отговор на въпроса как ще продължи укрепването на опасните скали и разчистването на пътя.

От 11 февруари екипи от областните пътни управления в Пловдив и Смолян и пътноподдържащите фирми разчистват около 4 хиляди куб. метра или близо 10 000 тона скална маса, която падна върху пътното платно между Девин и Кричим.

Пътната агенция препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътищата в планините да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?