Сръбската армия е в пълна бойна готовност заради Косово

Сръбската армия е в пълна бойна готовност заради Косово

Сръбското министерство на вътрешните работи постави в степен на пълна готовност специалните полицейски части по повод навлизането на косовските специални части РОСУ в Северно Косово, в общините със сръбско население, предаде Танюг.

Директорът на сръбската правителствена слружба за Косово Марко Джурич заяви, че нахлуването на "няколко колони въоръжени до зъби шиптарски части" в четирите сръбски общини има за цел да заплаши сърбите и да предизвика паника. Той потвърди информацията, че са арестувани няколко сърби.

"Те извършиха това със съгласието на част от международната общност и за голям срам за страните от Петорката /Франция, Германия, Италия, Великобритания и САЩ/, макар дни наред да предупреждавахме, че се готви такъв сценарий и масови арести на сърби. Държавата Сърбия призоваваше да се предотврати такъв сценарий, защото представлява игра с мира на територията на нашата южна област", заяви Джурич.

Според най-новата информация на Танюг, която се позовава на сигурен източник, арестувани са трима сърби, членове на косовската полиция.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа