Сръбската преса: Йосич арестуван заради Борисов

Сръбската преса: Йосич арестуван заради Борисов

Сръбският мафиот Сретен Йосич е арестуван, защото бил неудобен свидетел срещу кмета на София Бойко Борисов. Това твърди в четвъртък сръбското издание "Курир" от първата си страница. Балканският крал на кокаина бе заключен преди три дни по подозрения, че стои зад убийството на хърватския журналист и собственик на списание "Национал" Иво Пуканич.

Информацията за връзка на Йосич в атентата срещу Пуканич бе потвърдена официално и от хърватските съдебни власти.

"Сретен Йосич е арестуван поради факта, че той е неудобен свидетел срещу сегашния кандидат за премиер на България Бойко Борисов, бивш служител на МВР и сегашен кмет на София", пише "Курир". Вестникът дори твърди, че "Борисов е бивш разузнавач".

Изданието припомня казаното от Сретен Йосич в началото на този месец пред Окръжния съд в Белград, че по време на престоя си в България през 90-те години Борисов му подсигурил убежище и че "двамата са имали общ бизнес".

Твърденията на Йосич предизвикаха остра политическа реакция в България, а управляващите с помощта на независими депутати създадоха специална комисия по случая.

"Противоречивият Борисов обаче надхитри Сретен Йосич и му спретна арест, за да предотврати допълнителни обвинения срещу себе си", пише още изданието.

"Арестът на Сретен Йосич е пряко свързан с предстоящите парламентарни избори в България, в които ще участва и Бойко Борисов", завършва статията.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани