Сръбската "скрита камера" пада от ефир заради скандал с премиера Ивица Дачич

Сръбската "скрита камера" пада от ефир заради скандал с премиера Ивица Дачич

Сръбският премиер и министър на вътрешните работи Ивица Дачич няма да съди служителите в предаването "Мисия невъзможна", които се подиграха с него, съобщават местните медии в петък. Затова пък ръководството на телевизионния канал обяви, че скандалното предаване  няма да бъде показано по телевизията, а програмата "Мисия невъзможна" ще бъде закрита.

Провокацията бе на телевизионния канал "Пинк", който покани министър-председателя на интервю. Интервюиращата се оказа бивш модел на "Плейбой", която по време на интервюто бе без долно бельо. Камерата следеше реакциите на интервюирания. Дачич спокойно отговаряше на водещата, но при това периодично на лицето му се появяваше несвойствена  за него усмивка. Предаването не излезе в ефир, но клип от него попадна в Интернет и  бе видян от 2,7 милиона души в Ютюб. 

Независимо от това че Дачич не възнамерява да се съди с организаторите на провокативното предаване, той е инициирал вътрешно разследване, което да изясни по чия вина премиерът е станал жертва на скрита камера, заяви сътрудник на канцеларията на сръбския премиер.

Свое разследване на инцидента започна и Синдикатът на сръбската полиция. Неговото ръководство смята, че с провокацията  създателите на интервюто са показали в неблагоприятна светлина ръководителя на вътрешното министерство и за това трябва да отговаря  началникът на службата за неговата сигурност Небойша Груич, който не е  могъл да предотврати скандалното интервю.

Независимият съюз на журналистите също разкритикува предаването на колегите от телевизионния канал "Пинк". В резултат от техните действия премиерът стана жертва на непристойна и неприемлива провокация, която нарушава стандартите на професионалната журналистка и показва сръбските медии в неприятна светлина, заявиха от журналистическата гилдия.

Сърбите са разделени  по въпроса  за клипа, който отразява една съмнителна смесица от политика и долнопробна поп култура.

Той се справи добре, казва 28 годишният белградски чиновник Деян Перович. Той е мъж и нито един мъж не би могъл да остане безчувствен в такава ситуация, заяви Перович, цитиран от Ройтерс.

Пенсионерката Олга Миятович не е толкова впечатлена. Това бе достойно за презрение. Това бе унизително както за Дачич, така и за страната и той трябваше веднага да го забрани и да уволни целия си екип за отношения с обществеността, заяви пенсионерката.

Споделяне

Още от Балкани