Сръбски доброволци се присъединили към т.нар. опълчение на Донецката народна република

Сръбски доброволци се присъединили към т.нар. опълчение на Донецката народна република

Към т.нар. опълчение на самопровъзгласилата се Донецка народна република в Украйна са се присъединили 205 доброволци от Сърбия. Те ще попълнят състава на подразделението "Йован Шевич", в което до тяхното пристигане е имало 45 човека. Това съобщава ръководителят на донецките сепаратисти Игор Гиркин (Стрелков) пред УНН.

Гиркин казва, че така подразделението на Славянския четнически отряд "Йован Шевич" е станало най-голямо по численост – от 45 до 250 човека.

На страницата си във Фейсбук Геркин цитира думите на командира на сръбските четници Братислав Живкович:


"Досега нашият отряд няма загуби, прииждат все повече и повече доброволци от славянските страни, на което аз много се радвам, тъй като благодарение на това сърбите и хърватите отново се обединиха. Ние, сърбите, както никой друг разбираме цялата важност и значимост на славянското братство, още повече, че ни се отдаде шанс да воюваме рамо до рамо с с руснаците. А как да е иначе, ние без руснаците не можем".

По-рано САЩ обвиниха Донецката народна република, че на територията на Русия създава пунктове за набиране на доброволци, които да имат "опит в управлението на тежко въоръжение".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят