Сръбски хулигани прекратиха евроквалификацията срещу Италия

Сръбски хулигани прекратиха евроквалификацията срещу Италия
Мачът от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2012 година между Италия и Сърбия бе прекратен още в седмата му минута заради безредици, причинени от сръбските фенове на стадиона в Генуа и около него.

Най-напред началото на мача бе отложено с 45 минути, след като сръбски запалянковци замерваха автобуса на собствения си отбор и влязоха в сблъсъци с полицията. Мишена е бил вратарят на националния отбор Владимир Стойкович. Футболистът е бил атакуван от ултраси на неговия бивш отбор Цървена звезда, които не могат да му простят трансфера през това лято в големия съперник Партизан (Белград). Феновете на Звезда пеели пред стадиона: "Стойкович, Стойкович, желаем ти щастие, дървен ковчег, дървен ковчег и на него свещ!".

Според Радио-телевизия Сърбия хулигани са нападнали Стойкович на входа на стадиона и след този инцидент вратарят е отказал да играе, а на негово място започнал Желко Бръкич.

След започването на срещата сръбски запалянковци се опитаха да нахлуят на терена и започнаха да хвърлят бомбички и факли. В крайна сметка бе решено срещата да бъде прекратена. 15 души са ранени при размириците.

Полицията съобщи, че е заловила лидера на хулиганите. На стадиона той бил с маска, но е разпознат по татуировките му. Ултрас е на Цървена звезда.

Очаква се да бъде отсъдена служебна победа за Италия с 3:0. Италианската футболна федерация обаче може да бъде глобена от УЕФА заради пропуските в организацията на срещата и липсата на контрол на стадиона. Италианската футболна централа обвини от своя страна сръбските власти, че са допуснали хулигани да пътуват за Италия.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?