Сръбски хулигани прекратиха евроквалификацията срещу Италия

Сръбски хулигани прекратиха евроквалификацията срещу Италия
Мачът от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2012 година между Италия и Сърбия бе прекратен още в седмата му минута заради безредици, причинени от сръбските фенове на стадиона в Генуа и около него.

Най-напред началото на мача бе отложено с 45 минути, след като сръбски запалянковци замерваха автобуса на собствения си отбор и влязоха в сблъсъци с полицията. Мишена е бил вратарят на националния отбор Владимир Стойкович. Футболистът е бил атакуван от ултраси на неговия бивш отбор Цървена звезда, които не могат да му простят трансфера през това лято в големия съперник Партизан (Белград). Феновете на Звезда пеели пред стадиона: "Стойкович, Стойкович, желаем ти щастие, дървен ковчег, дървен ковчег и на него свещ!".

Според Радио-телевизия Сърбия хулигани са нападнали Стойкович на входа на стадиона и след този инцидент вратарят е отказал да играе, а на негово място започнал Желко Бръкич.

След започването на срещата сръбски запалянковци се опитаха да нахлуят на терена и започнаха да хвърлят бомбички и факли. В крайна сметка бе решено срещата да бъде прекратена. 15 души са ранени при размириците.

Полицията съобщи, че е заловила лидера на хулиганите. На стадиона той бил с маска, но е разпознат по татуировките му. Ултрас е на Цървена звезда.

Очаква се да бъде отсъдена служебна победа за Италия с 3:0. Италианската футболна федерация обаче може да бъде глобена от УЕФА заради пропуските в организацията на срещата и липсата на контрол на стадиона. Италианската футболна централа обвини от своя страна сръбските власти, че са допуснали хулигани да пътуват за Италия.

Споделяне
Още от Спорт