Сръбски пенсионер предлага бъбрек срещу сметката си за ток

Сръбски пенсионер предлага бъбрек срещу сметката си за ток

72-годишният сръбски пенсионер Стоядин Митич от Ниш предложи за продажба един от бъбреците си, за да се издължи на енергото, предаде БГНЕС.

Митич съобщи това в социалните мрежи, което предизвика вълна от коментари. "До днес получих 4-5 предложения. По всяка вероятност ще приема едно от тях. Това е единственият ми начин да подсигури отново електричество на семейството ми, което от месец е без ток", каза Митич пред агенция Бета. Според него "най-доброто предложение е 6000 евро".

"Знам, че продажбата на органи е забранена в Сърбия, но ще се запиша като донор. Жена ми и дъщеря ми се страхуват. Осъзнавам риска, но няма да се откажа. Нуждата ме принуждава", каза още пенсионерът.

Митич получава 17 000 динари пенсия, а съпругата му, която е тежко болна, 12 000 динари, което прави общо 240 евро.

"За някакво незаконно използване на ток енергото ми иска 177 000 динари и още 200 000 за повторно включване. Нямам тези пари, но няма да позволя съпругата ми да остане без живот. Никой не може да познае кога тя ще има нужда от инхалатор. А, как ще го ползва, ако нямаме електричество... Обмислям да предложа и едно око. Със сигурност ще струва повече от един бъбрек", каза още Стоядин Митич.

Споделяне

Още от Европа