Сръбски политик, известен с различната си позиция за Косово, бе нападнат

Сръбски политик, известен с различната си позиция за Косово, бе нападнат

Известният с различната си от официалната позиция за Косово председател на сръбската Либерално-демократическа партия (ЛДП) Чедомир Йованович и членове на семейството му са били нападнати от трима неизвестни в неделя вечерта, съобщиха медиите в Сърбия.

Тримата нападатели се нахвърлили върху върху политика и семейството му, докато Йованович, съпругата му и трите им деца били в колата си. Йованович успял да избегне нападението и да се отдалечи, но нападателите останали на мястото и продължили да обиждат и заплашват родителите на съпругата му, като заявили, че ще убият политика.

Полицията била информирана за нападението и веднага реагирала. Издирването на нападателите продължава.

ЛДП заяви, че нападението е пряка последица от политическите обстоятелства в Сърбия и кампанията, която се води против председателя на тази партия.

"Нападнато бе семейство с три малки деца, които нямат нищо общо с политиката. На тях, както и на всички други хора в страната, трябва да бъде гарантирана пълна сигурност", се казва в изявление на ЛДП.

Йованович е критикуван в Сърбия за изразяваното от него мнение, че Косово на практика е независимо още от 1999 г. и че при определени условия той би подписал независимостта на бившата сръбска област.

Споделяне

Още от Свят