Сръбски съдържатели на барове заплашиха да издадат политиците, плащали на проститутки

Председателят на сръбското Сдружение на нощните барове Славолюб Велкович заплаши, че ще съобщи имената на всички политици, които са плащали за услугите на компаньонки, ако не бъде приет закон за легализиране на проституцията, предаде Дойче пресе в сряда, цитирана от БТА.

Пред белградския вестник "Прес" Велкович казва, че много влиятелни политици редовно плащат за секс и допълни, че е лицемерно същите тези политици да отказват да приемат закони, които ще гарантират на над 7000 проституиращи жени и мъже в Сърбия здравни и пенсионни осигуровки, както и по-добри условия на труд.

Сдружението, което оглавява Велкович, обединява 130 собственици на нощни клубове, които заедно с екип от правни експерти изготвиха и внесоха в парламента предложение за легализиране на проституцията в Сърбия.

Сдружението вече обяви, че ще организира протест на проститутки пред сградата на правителството в Белград, ако парламентът продължава да пренебрегва този въпрос.

Велкович каза още, че ако няма отговор след протеста, той ще публикува имената на всички политици, които са плащали за сексуални услуги на проститутки.  

Споделяне

Още от Балкани

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?