Сръбски владика обвинен в сексуално посегателство

Пахомие

Владика от сръбския град Вране е обвинен в сексуално посегателство спрямо служител в епархията, предаде агенция Танюг. Името на владиката за втори път се споменава в подобен контекст.

Владика Пахомие (Томислав Гачич) заяви пред в. "Данас", че е научил за най-новите твърдения от медиите. Той отхвърли обвиненията и заяви, че ще се яви в съда, ако бъде призован.

Пахомие е обвинен в сексуално насилие от Неманя С., на 24 години, който работил като склададжия във Вранската епархия. Владиката бе обвинен в непозволени сексуални действия и в случай, касаещ четири момчета, припомня "Данас".

Пахомие отрече и медийни твърдения, че е замесен в нелегално изсичане на гора в района на манастира "Прохор Пчински", както и че бил притежател на скъп автомобилен парк.

Адвокат Властимир Ристич заяви пред "Данас", че лицето, което е обвинило владика Пахомие, е било няколко месеца в отпуск по болест, тъй като срещу него е било водено разследване за финансови злоупотреби. Според адвоката цялата афера била задвижена чрез медиите, за да може евентуално да се избегне отговорност.

Споделяне

Още от Балкани