Сръбският премиер не стигна до София заради неизправност на самолета

Правителственият самолет, с който премиерът на Сърбия Мирко Цветкович излетя в четвъртък за София, след 15 минути полет трябваше спешно да бъде върнат в Сърбия заради повреда, съобщи агенция ТАНЮГ, цитирана от БТА.

Членове на делегацията заявиха за агенцията, че 15 минути след излитането  на самолета  "Лир джет" било сигнализирано за техническа неизправност на машината и пилотът съобщил, че трябва да се завърне в Белград заради проблема. 

Министър-председателят на Сърбия трябваш да се срещне в София с българския си колега Бойко Борисов и заедно да присъстват на откриването на хипермаркет "Темпо".

В приветствието си към гостите на откриването на хипермаркета Бойко Борисов уточни, че сръбският му колега не е успял да пристигне заради технически проблем със самолета. За радост самолетът на моя колега е успял да се върне в Белград. От една страна съжаляваме, че Мирко Цветкович не е сред нас, но от друга страна се разминахме с по-голямо зло, заяви Борисов.

Министър-председателят поздрави сръбските инвеститори, които са вложили 40 млн. лева и са открили 450 работни места. 

Това не е първият инцидент с правителствения "Лир Джет". По време  на посещението на сръбския премиер в Прага също имаше проблеми с уредите за кацане при мъгла и делегацията трябваше да кацне в Карлови Вари.

Споделяне

Още от Балкани

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?