Младежката организация на Съюза на демократичните сили:

"Срам ни е от изборите за председател на СДС"

"Срам ни е от изборите за председател на СДС"

Ние, ръководството на Младежката организация на СДС (МСДС), заявяваме, че ни е срам от начина, по който се проведоха вътрешните избори за председател на СДС. Това се казва в декларация на младежите от СДС, разпространена във вторник.

"Срам ни е от начина, по който най-демократичната практика в историята на българските политически партии – вътрешно-партийните избори за председател на СДС, бe превърната в пародия на едни от най-манипулираните избори в историята на България, изборите за местна власт` 2011. Наглото фалшифициране на резултати, обструкциите пред застъпниците, безпрецедентният натиск в подкрепа на кандидатурата на Кабаиванов превърнаха тези избори в една лъжа", продължава документът, посветен на избора на кмета на Карлово Емил Кабаиванов за лидер на СДС на изборите преди две седмици.

"Срам ни е от начина, по който дебатът за бъдещето на СДС и политическите приоритети на страната бе сведен до махленски пазарлък, в който единствено важно бе "ненамеса в реденето на листите", "преодоляване на конфликтите между страната и столицата" и "стига сме влачили на гърба си Костов". Срам ни е от начина, по-който политиката бе заменена с апаратна схема, а аргументите - с неясни задкулисни договорки".

"Дълбоко сме разочаровани от продължаващата политика на капсулиране, изповядвана от новия председател Емил Кабаиванов. Нито по време на вътрешно-партийната кампания, нито след нея чуваме неговите идеи, политическа визия и план за действие", продължават младежите.

"Вместо това тонът спрямо управляващата партия ГЕРБ е видимо смекчен, което ни кара да мислим, че това е част от сделката, срещу която Кабаиванов бе избран за лидер, а СДС е харизан като зестра на управляващите", се казва в декларацията.

Младежите от СДС настояват да научат кои хора ще влизат в екипа на новия партиен лидер и да отговори спешно на следните важни политически въпроси:

Споделя ли ръководството на СДС политиката на Синята коалиция в парламента и Eвропарламента? Каква е позицията на СДС по поисканата от Синята коалиция оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов във връзка с оневинените лекари от Горна Оряховица? Каква е позицията на СДС по предстоящия вот на недоверие към правителството? И каква е позицията на СДС във връзка с доклада на ЕК? Каква е позицията на СДС по уволнението на съдия Мирослава Тодорова от ВСС?

Младежите от СДС декларират, че ще продължат да правят реална политика в рамките на дебата за създаване на единен десен субект.

"Ние вярваме в силата на единството и обединението на десницата, защото само така можем да съхраним истинските ценности, около които бе създаден СДС", заявяват от МСДС.

Споделяне

Още по темата

Още от България