Младежката организация на Съюза на демократичните сили:

"Срам ни е от изборите за председател на СДС"

"Срам ни е от изборите за председател на СДС"

Ние, ръководството на Младежката организация на СДС (МСДС), заявяваме, че ни е срам от начина, по който се проведоха вътрешните избори за председател на СДС. Това се казва в декларация на младежите от СДС, разпространена във вторник.

"Срам ни е от начина, по който най-демократичната практика в историята на българските политически партии – вътрешно-партийните избори за председател на СДС, бe превърната в пародия на едни от най-манипулираните избори в историята на България, изборите за местна власт` 2011. Наглото фалшифициране на резултати, обструкциите пред застъпниците, безпрецедентният натиск в подкрепа на кандидатурата на Кабаиванов превърнаха тези избори в една лъжа", продължава документът, посветен на избора на кмета на Карлово Емил Кабаиванов за лидер на СДС на изборите преди две седмици.

"Срам ни е от начина, по който дебатът за бъдещето на СДС и политическите приоритети на страната бе сведен до махленски пазарлък, в който единствено важно бе "ненамеса в реденето на листите", "преодоляване на конфликтите между страната и столицата" и "стига сме влачили на гърба си Костов". Срам ни е от начина, по-който политиката бе заменена с апаратна схема, а аргументите - с неясни задкулисни договорки".

"Дълбоко сме разочаровани от продължаващата политика на капсулиране, изповядвана от новия председател Емил Кабаиванов. Нито по време на вътрешно-партийната кампания, нито след нея чуваме неговите идеи, политическа визия и план за действие", продължават младежите.

"Вместо това тонът спрямо управляващата партия ГЕРБ е видимо смекчен, което ни кара да мислим, че това е част от сделката, срещу която Кабаиванов бе избран за лидер, а СДС е харизан като зестра на управляващите", се казва в декларацията.

Младежите от СДС настояват да научат кои хора ще влизат в екипа на новия партиен лидер и да отговори спешно на следните важни политически въпроси:

Споделя ли ръководството на СДС политиката на Синята коалиция в парламента и Eвропарламента? Каква е позицията на СДС по поисканата от Синята коалиция оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов във връзка с оневинените лекари от Горна Оряховица? Каква е позицията на СДС по предстоящия вот на недоверие към правителството? И каква е позицията на СДС във връзка с доклада на ЕК? Каква е позицията на СДС по уволнението на съдия Мирослава Тодорова от ВСС?

Младежите от СДС декларират, че ще продължат да правят реална политика в рамките на дебата за създаване на единен десен субект.

"Ние вярваме в силата на единството и обединението на десницата, защото само така можем да съхраним истинските ценности, около които бе създаден СДС", заявяват от МСДС.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Одобрявате ли удължаването на извънредното положение с един месец?