Сред медиен шум и интриги приключи конкурсът за директор на болница "Шейново"

Д-р Румен Велев

Д-р Румен Велев е новият изпълнителен директор на общинската АГ-болница "Шейново", стана ясно след края на редовното заседание на Столичния общински съвет в четвъртък.

Той бе сред тримата кандидати за поста редом с д-р Красимира Иванова, сестрата на Бойко Борисов, и д-р Антони Ненов.

Конкурсът предизвика широк отзвук и продължи необичайно дълго. Главната интрига беше около деликатното положение на д-р Иванова, дългогодишен лекар в болницата, заради факта, че е сестра на Бойко Борисов и евентуалното спечелване на конкурса може да отприщи коментарите, че това е станало благодарение на доминиращото положение на ГЕРБ в Столичната община.

От тримата участници в конкурса на първия кръг с равен брой точки са били класирани д-р Красимира Иванова и д-р Румен Велев, който в момента е временен директор на болницата. Сестрата на Бойко Борисов обаче се оттегли, именно заради опасенията от политически тълкувания на участието ѝ в конкурса.

На второто класиране д-р Велев е спечелил с незначителна преднина.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира избора за нов изпълнителен директор на болницата с думите: "Това сигурно е единственият пример как политическа сила се отказва от участие, за да може всичко да е прозрачно и да не е укоримо. Припомням, че тъй като кандидатстваше д-р Иванова, сестрата г-н Борисов, която е изключително уважаван лекар и отличен ръководител, общинските съветници от ГЕРБ излязоха от комисията, за да няма и грам съмнение за начина на провеждане на конкурса".

Фандъкова каза още, че това наистина е бил един прозрачен и обективен конкурс и съжалява, че д-р Иванова се оттегли обидена, защото тя не заслужава това.

На въпрос в какво състояние ще завари болницата новият изпълнителен директор, Фандъкова каза: "Д-р Велев всъщност беше временно изпълняващ длъжността и досега, знаете, че след трудното състояние, в което той завари като директор "Шейново”, успя доста добре да се справи във времето, в което беше временно изпълняващ. Продължава да се инвестира в болницата и след ремонта на едно от отделенията общината отпусна половин милион лева и за ново оборудване, каза още кметът Фандъкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?