Сред микробуси с документи се търсят годни улики срещу Маргините

Сред микробуси с документи се търсят годни улики срещу Маргините

Няколко микробуса с документи са иззети от офисите на братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, при вчерашната спец акция на прокуратурата и антимафиотите, съобщиха в петък от разследващите органи. Операцията, проведена в София, Велинград, Пазарджик и Дупница, е в рамките на досъдебното производство за пране на пари срещу тарторите на бившата силова структура в СИК.

От прокуратурата и МВР обаче засега са предпазливи с прогнозите дали сред купищата документация ще се намерят годни доказателства, че са извършвани незаконни сделки,  тъй като прането на пари остава едно от най-трудно разплитаните престъпления.

Най-рано до десетина дни ще е стане ясно дали тези документите ще послужат на разследването, обясниха от държавното обвинение. Вътрешният министър Румен Петков заяви пред журналисти в парламента, че е рано да се коментират доказателства. „Мисля, че очакванията на прокуратурата ще се оправдаят”, добави той. 

Предполага се, че със средства от престъпна дейност Маринови са придобили множество имоти зад граница, които официално се водят на съпругите им и близки до братята лица. Разследването за пране на пари стартира в момент, когато стана ясно, че обвинението срещу братята за подготовката на три убийства трудно ще издържи в съда. След година и половина процес по това обвинение прокурорите продължават да разчитат единствено на показанията на защитения свидетел.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?