Средната месечна сметка за парно в Пловдив е била 81 лв.

Средната месечна сметка за отопление и топла вода за клиентите на иста България в Пловдив за миналия зимен сезон е била близо 81 лева. Това сочат данните от изравнителните сметки на дружеството. За шестте месеца абонатите на топлинния счетоводител са плащали са отопление средно 60.5 лв. месечно, а за подгряване на водата – 20.30 лв.

Според данните на дружеството, 45.54% от клиентите им в Пловдив имат да доплащат средно по около 90 лв. за изразходената и нефактурирана енергия. 48.27 на сто от абонатите пък са платили повече енергия отколкото са потребили и ще имат да вземат средно по 83 лв.

 

През тази отчетна кампания едва 4.7% от клиентите на дружеството в Пловдив не са осигурили достъп за изравнителен отчет и на двете безплатни дати. Сега те ще могат да поискат индивидуално отчитане срещу заплащане.

 

От иста България припомнят, че с изтичането на живота на батериите на сегашните уреди за дялово разпределение на топлоенергията през тази и следващата година, клиентите имат възможност да се възползват от по-удобните уреди за дистанционно отчитане на потреблението.

 

"Няма разлика в цената на новите уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет и тези, които предлагахме преди 9-10 години. Технологиите напреднаха, така че за същите пари клиентите получават уреди от най-нова генерация”, обясни Ася Ангелова, управител на иста България.

 

Дружеството предлага и наем на тези уреди срещу 1.20 лв. за бройка и ежемесечен отчет при сключване на договор с доставчика "ЕВН България Топлофикация". Наемът на водомер за топла вода с дистанционен отчет пък е 2.40 лв. месечно също със засичане на уреда всеки месец.

Споделяне

Още от България