Средната юнска сметка за ток в Западна България е била 32 лв.

Средната юнска сметка за ток в Западна България е била 32 лв.

Клиентите на ЧЕЗ в Западна България са потребили средно по 196 кВтч електроенергия и месечната им сметка е за 32 лв., съобщиха от доставчика на електроенергия в региона.

Сумата е близо 6% по-ниска в сравнение с юни 2013 г., когато потребителите са платили 34 лева при по-малка средна консумация - 194 КВТч. Въпреки нарасналата консумация през настоящата година, средната сметка е по-ниска поради трикратното намаление на цената на електроенергията през 2013 г.

От юли обаче цената на тока бе повишена с около 1 процент, а и лятото традиционно консумацията се увеличава заради включените климатици или вентилатори. Затова от ЧЕЗ напомнят на клиентите си да следят за енергийния клас на купуваните от тях електроуреди и че по-скъпите енергийно ефективни уреди се изплащат бърза заради ниския си разход на енергия.

Компанията допълва, че продължава с кампаниите си за насърчаване на разумната употреба на електроенергията и повишаването на енергийната ефективност и припомня, че е публикувала съвети за намаляване на консумацията на електроенергия на сайта си.

Споделяне

Още от Бизнес