Среднощен взрив избухна в столичния квартал "Люлин"

Взривно устройство избухна в ранните часове на понеделник в столичния квартал "Люлин". Около 400-450-грамовата тротилова бомба е била заложена в блок 306, вх. А, на третия етаж. Силният взрив разтърсва блока около 3,20-3,30 часа според живеещите там.

Устройството е поставено пред ап. 9, от взривната вълна са изкъртени вратите на асансьора, на този апартамент, на съседния, както и на две от жилищата на четвъртия етаж. Избити са прозорците на входа от първия до петия етаж, стъклата се разпиляват на 20-30 м радиус от входа. Има размествания на панела между третия и четвъртия етаж и леко е напукано стълбището на междуетажната площадка. Пострадали хора няма, сочи първоначалният оглед на служителите на СДВР, продължил до 6,45 ч.

В апартамента, където е била поставена бомбата, живее под наем от около година 46-годишният Асен Димитров, заедно с 23-годишната си приятелка и едногодшният им син. По данни на МВР, той е криминално проявен. Според снетите показания на потърпевшия, той не е осъждан, в момента не работи, не се занимава с нищо. Обитаваното жилище е обзаведено само с мебели от първа необходимост.

Преди няколко месеца апартаментът, наеман от Димитров, е бил брутално взломен, сочат показания на живеещите на етажа.

Тези, които са поставили бомбата сега, са проникнали в блока, разбивайки външната метална входна врата, сочи още първият оглед.

Втори оглед започнаха полицейските служители на мястото на произшествието около 10 ч сутринта.

Споделяне

Още от България