Среща между Борисов и Медведев на форум в Туркменистан

Турски поток и АЕЦ "Белене" е темата на разговора

Среща между Борисов и Медведев на форум в Туркменистан

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с руския си колега Дмитрий Медведев по време на икономически форум в Туркменистан. Темата на разговора между двамата ще бъде проектите АЕЦ "Белене" и разклонението на газопровода "Турски поток" през България, съобщи правителствената информационна служба.

Министър-председателят е пристигнал в Туркменистан, където водената от него делегация ще бъде на тридневно посещение.

Българският премиер ще участва в Първия каспийски икономически форум, който ще се проведе в националната туристическа зона "Аваза" в близост до град Туркменбаши.

Форумът ще събере държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, близки до Каспийския регион, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

В "Аваза" премиерът Борисов ще проведе двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. Ще има и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни.

Предвижда се подписването на двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в "Аваза".

В делегацията, водена от премиера Борисов в Туркменистан, са министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Споделяне

Още от Бизнес