Среща на Путин с шефа на американската "ЕксонМобил" в Кремъл

Темата на разговора остава тайна

Среща на Путин с шефа на американската "ЕксонМобил" в Кремъл

Руският президент Владимир Путин е имал среща с директора на американската енергийна компания "ЕксонМобил" (ExxonMobil)  Дарън Удс в четвъртък в Москва. Кремъл отказва да съобщи каква е била темата на разговора.

"Среща имаше. Това е всичко, което можем да кажем", заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Той е отказал да отговори дали американската компания е потвърдила готовността си да продължи развитието на проекти в Русия.

Доскорошният шеф на "ЕксонМобил" Рекс Тилърсон сега е държавен секретар на САЩ.

През юни 2013 г. на Международния икономически форум в Петербург Путин награди Тилърсон с ордена "Дружба" за "значителен принос в укрепването на сътрудничеството в енергийния сектор".

Номинацията на петролния магнат Рекс Тилърсон за държавен секретар на САЩ предизвика много противоречиви мнения. Единствената яснота около него е, че приятел на Русия.

По време на управлението си в "ЕксонМобил", Тилърсон е изкарал милиарди долари от сделки с руската петролна компания "Роснефт". Сключил е и споразумения за проучване на нефтените запаси в Сибир.

Екипът на Доналд Тръмп определи Рекс Тилърсон като човек, който би помогнал за възстановяването на години грешни външни политики и действия, които са отслабили позициите на САЩ в света.

Споделяне

Още от Свят