Срещата между Борисов и Мицотакис в Атина е отложена

Борисов: Някои се напочиваха през август и сега говорят глупости

Сн. Архив БГНЕС

Срещата на премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Кириакос Мицотакис, която трябваше да се състои на 4 септември вечерта в Атина, е отменена заради разминаване в програмите на двамата премиери, предаде БГНЕС.


Тази вечер е трябвало да се състои неофициална среща на Мицотакис и Борисов в Атина, съобщи дъжавната гръцка агенция АНА-МПА Според информацията българският премиер е на частно посещение в Гърция.

Визитата на Бойко Борисов не е частна и тя не се е състояла заради разминаване в програмите на двамата министър-председатели, уточняват от правителствената пресслужба.

Борисов тази сутрин води редовното правителствено заседание.

Преди началото му той беше в Народното събрание и пред журналисти каза: "Някои се напочиваха през август, докато ние работехме и сега да ги снимат, за да ги забележат. Сега да излязат да изговорят маса глупости".

Той не посочи кого визира, но допълни: "Няма да си хабим енергията да им отговаряме. Да продължават".

Преди това в обръщение към парламента президентът Румен Радев заяви, че е необходима разпоредба премиерът да се явява поне веднъж в месеца в пленарна зала за отговор на общи въпроси по политиката на правителството.

Държавният глава отчете, че българското правителство е едно от малкото, които не са обсъдили управленската си програма с Народното събрание.

"Няма сигурност и просперитет, а има бедност, корупция и неграмотност, а за това е нужна промяна", каза Радев пред депутатите.

Той предупреди, че ако парламентаристите не положат усилия върху важни за бъдещето на страната решения или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото.

Българите очакват вашите отговорни действия, каза в заключение държавният глава.

За момента не е ясно дали и кога ще има нова визита в Гърция на Борисов и какви ще бъдат темите, които ще дискутира с Мицотакис.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?