Сретен Йосич става защитен свидетел

Балканският крал на кокаина Сретен Йосич ще се сдобие със статут на защитен свидетел, съобщава сръбската преса във вторник. За целта Йоца Амстердам трябва да посочи имената на участниците в убийства, извършени през последните 15 години в България, Сърбия, Хърватска и Холандия.

От няколко месеца Йосич отново се намира в затвора по обвинение, че е организирал убийството на хърватския журналист и собственик на вестник "Национал" Иво Пуканич.

Списъкът с имената, които сръбският мафиот трябва да попълни, е изготвен от министерствата на вътрешните работи на четири държави. На първо място в него Йосич трябвало да посочи организаторите на убийството на Иво Пуканич. Йосич е сред основните заподозряни за този атентат, но има сериозни индикации, че той не е най-главният организатор на покушението.

Адвокатът на Йосич обаче твърди, че няма информация за подобно предложение към клиента му. Той отново повтори, че няма нито едно доказателство, че довереникът му е извършил престъплението, за което го обвиняват.

Името на Сретен Йосич бе замесено и в политически скандал в България, след като бе съобщено, че той е заявил пред белградския съд, как докато е бил в България е бил покровителстван от Бойко Борисов.

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате да свърши служебното правителство?